Bord geplaatst na klachten auto-overlast bij school

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -

VLISSINGEN – Een bord in Papegaaienburg, bij de christelijke basisschool De Wissel, moet sinds vandaag de ouders van leerlingen ervan weerhouden hun auto’s fout te parkeren.

Bewoners van de aanpalende Kolibriesprenk trokken lange tijd aan de bel, ze kunnen de kleine, doodlopende straat niet uit door ouders die hun kinderen opwachten. De auto’s van de ouders blokkeren twee keer per dag het verkeer. “En als je er iets van zegt, krijg je ook nog vaak een middelvinger”, aldus een bewoonster vanmiddag tegenover 112 Vlissingen & Souburg.

- Advertentie -

Eind vorige maand ontvingen de belanghebbenden een brief van de gemeente. Daarin zegt de gemeente dat er, na overleg met het schoolbestuur van De Wissel, besloten is tot een inrijverbod voor “niet-geadresseerden” van de Kolibriesprenk. De wijkagent is hierover ingelicht. Omdat handhaving een probleem oplevert, zegt de gemeente zonder nadere uitleg, ligt de nadruk op communicatie.

Of het vandaag geplaatste bord soelaas biedt, zal de toekomst moeten uitwijzen.

- Advertentie -
Vorig artikelPolitie controleert voertuigen op snelheid in Oost-Souburg
Volgend artikelPolitie nog altijd op zoek naar vierde verdachte schietincident Stadhuisplein
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).

1 REACTIE

  1. Misschien zou de gemeente éérst eens wat aan de veiligheid van de voetgangers kunnen doen gezien er geen fatsoenlijke stoep naar school toe is* zuidbeekseweg* en de voetgangers op het fietspad moeten lopen waar fieters /E-bikes/ scooters hard rijden.
    Zodra deze veiligheid aangepakt word zal dit ook al een hoop gaan schelen en zullen ouders hun kind ook sneller met de fiets/ lopend *(dichtbij wonend deels )alleen laten gaan.

    Overigens ik woon dichtbij en wij zijn altijd lopend maar alleen met deze verkeerssituatie Nee!

    Zegt niet dat ik het eens ben hoe sommige parkeren.

Reacties zijn gesloten.