Slangen en leguanen uit woning gehaald na melding wateroverlast

© Foto: Marijn van de Gruiter / 112 Vlissingen & Souburg
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – Uit een woning aan de Singel zijn vanmiddag flink wat reptielen verwijderd, waaronder slangen en leguanen.

Gemeente en politie kregen rond 14.30 uur een melding van wateroverlast. Bij de huurder van een bovenwoning aan de Singel zou een aquarium stuk zijn, volgens een buurman was het kapotgeslagen door de bewoner. Op de begane grond was daardoor waterschade ontstaan.

- ADVERTENTIE -

Toen politie en handhavers ter plekke kwamen, zou de bewoner van de bovenwoning een agent hebben geduwd, maar wel zijn sleutels hebben afgegeven. Daarna vertrok hij. In zijn woning troffen de hulpverleners een bende aan. Reptielen kropen er los rond. Vanaf de straat was een grote leguaan zichtbaar, hij zat voor het raam op een boomstronk. Maar de man hield ook slangen.

Een buurvrouw vertelde dat ze een keer een ontsnapte slang in haar woning had aangetroffen. Uit de kleine behuizing van de man kwam altijd een flinke stank. Ook op andere manieren zou hij voor overlast zorgen.

Politie en gemeente besloten medewerkers van de reptielenambulance in te schakelen. Die waren tot aan het begin van de avond bezig de reptielen in speciale dozen af te voeren. Agenten en handhavers hielden toezicht. Intussen probeerde de oudere vrouw op de begane grond haar vloer droog te krijgen. Een kennis vroeg aandacht voor haar situatie in het algemeen. Diverse instanties zouden naar elkaar wijzen.

Een politiewoordvoerder benadrukt dat de reptielen niet in beslag zijn genomen, maar voor de veiligheid naar een andere plaats worden gebracht. Voor de wateroverlast op de begane grond is stichting Salvage ingeschakeld. De bewoonster moet het voorlopig zonder stroom doen. Bekeken wordt nog of er maatregelen genomen worden tegen de bewoner van de bovenwoning.

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- ADVERTENTIE -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!