Amsterdammer op Nieuwendijk aangehouden voor flessentrekkerij

- Advertentie -

VLISSINGEN – Een 57-jarige man uit Amsterdam is gisteravond aangehouden nadat hij een restaurant aan het Bellamypark verliet zonder te betalen.

De eigenaar van het restaurant wist de man aan de praat te houden totdat de politie arriveerde, rond 21.30 uur vond de aanhouding plaats op de Nieuwendijk. Gistermiddag had dezelfde man al gratis eten en drinken genuttigd op het NS-station. Hij kwam er toen mee weg.

- Advertentie -

Na controle bleek de Amsterdammer dit vaker te doen. Hij werd aangehouden voor ‘flessentrekkerij’, artikel 326a WvS: Hij die een beroep of een gewoonte maakt van het kopen van goederen met het oogmerk om zonder volledige betaling zich of een ander de beschikking over die goederen te verzekeren, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vijfde categorie.

Zojuist maakt de politie bekend dat een andere man, een Vlissinger (28) die gisteravond vermist werd, terecht is. De vermiste en dus gevonden persoon had in depressieve toestand zijn woning verlaten.

- Advertentie -
Vorig artikelSlangen en leguanen uit woning gehaald na melding wateroverlast
Volgend artikelMan in de boeien geslagen in centrum, reden nog onbekend
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).