Bromfietser probeert controle te ontvluchten in Ritthem

0
Archief-foto © 112 Vlissingen & Souburg

RITTHEM – Maandagochtend vroeg probeerde op de Moeringweg een bromfietser zich aan een politiecontrole te onttrekken. De man werd aangehouden.

Het incident gebeurde rond 2.15 uur. Agenten zagen op de Moeringweg een bromfietser rijden. Plotseling doofde de verlichting van de bromfiets, waarop de agenten de bestuurder wilden controleren. Toen deze probeerde te ontkomen, kwam hij in de berm ten val, waarna hij kon worden aangehouden. De man (22) uit Middelburg had wat hasj bij zich. Ook hadden de agenten het idee dat hij drugs had gebruikt.

Een speekseltest was positief op het gebruik van THC. De bromfietser werd voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Een GGD-arts nam een bloedproef van hem af. De uitslag hiervan is binnen twee weken bekend.

Bij controle in het politiesysteem bleek dat de man in 2019 al twee keer was gepakt voor het rijden zonder rijbewijs. Ook bleek dat hij helemaal geen rijbewijs heeft. Daarom werd zijn bromfiets in beslag genomen. Hij krijgt zijn voertuig niet meer terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier