Snel ingrijpen voorkomt brand op terrein speeltuinvereniging

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -

VLISSINGEN – Een gebouw op het terrein van speeltuin De Oude Stad is vanmiddag behoed voor brand nadat gras en onkruid vlamgevat hadden langs de Koningsweg.

Een bedrijf uit Renesse werkte in opdracht van de gemeente Vlissingen met onkruidbranders langs de Koningsweg. Rond 12.30 uur vloog begroeiing op het terrein van de speeltuinvereniging in brand, volgens de twee medewerkers van de firma vermoedelijk door vonken uit de onkruidbrander. Ook de houten planken van een gebouw liepen gevaar.

- Advertentie -

De twee medewerkers bestreden het vuur met hun eigen blusmiddelen. Alerte buurtbewoners kwamen met een schuimblusser. Daarna nam de brandweer van de post Stromenweg de klus over. Omdat er nog rookontwikkeling in de wand van het gebouw aanwezig leek na het blussen, mogelijk door smeulend isolatiemateriaal, verwijderden de brandweerlieden enkele planken en voorzagen ze de wand van water.

Kort na 13.00 uur kon de brandweer retour.

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -
Vorig artikelSlachtoffer vechtpartij Glacisstraat verkeerde flink onder invloed
Volgend artikelMinderjarige aangehouden met drugs op Vlissingse steiger
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).