Winkel in Lange Zelke blijft leeg achter na inval en aanhoudingen

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -

VLISSINGEN – Politie en brandweer hebben een kledingwinkel aan de Lange Zelke die verband houdt met een fraude- en witwasonderzoek (zie link onderaan) vrijwel helemaal leeggehaald.

De brandweer kwam eraan te pas om een kluis te openen, uiteindelijk werd de kluis achter in een burgerwagen van de politie gezet. Medewerkers van politie en Openbaar Ministerie bleven tot rond het middaguur in de zaak. Een flexteam vertrok eerder. De meeste artikelen (kleding, maar ook petjes, tassen en dergelijke) werden afgevoerd met een kleine vrachtwagen.

- Advertentie -

De politie vond tussen de spullen ook nagemaakte merkkleding. Verder bleek dat er gefraudeerd was met de elektriciteitsmeter. Een vrouw uit Vlissingen betaalde de huur van het pand. Vier leden van de familie waartoe ze behoort, werden eerder vandaag opgepakt in een woning aan het Mondriaanplantsoen, een berger voerde twee in beslag genomen personenwagens af. Een gerechtsdeurwaarder legde tevens beslag op de woning.

De politie vermoedt dat de familie een luxe leven leidde met crimineel verkregen, witgewassen geld en niettemin allerlei uitkeringen en toeslagen ontving. Politie en justitie hebben de afgelopen tijd onderzoek gedaan naar het onverklaarbare vermogen. Daarbij is samengewerkt met de Belastingdienst en uitkeringsinstantie Orionis.

Zo bleek ondermeer dat de familieleden de afgelopen jaren flinke bedragen contant geld, mogelijk zonder legale herkomst, op bankrekeningen stortten. Ze lijken gelieerd aan meerdere bedrijven maar inkomsten hieruit zijn niet geregistreerd. De kledingzaak aan de Lange Zelke staat niet eens in het Handelsregister. Verder lijkt er sprake van fraude bij het aanvragen van een hypotheek voor de woning aan het Mondriaanplantsoen.

In verband met deze zaak heeft de politie vandaag nog onderzoek gedaan in een garagebox in Middelburg en een winkel in het centrum van Kortrijk, Belgische agenten troffen daar nagemaakte merkartikelen aan.

Zie ook:
Drie aanhoudingen en huiszoeking na tip van uitkeringsinstantie (10 oktober 2019)

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg

- Advertentie -
Vorig artikelDrie aanhoudingen en huiszoeking na tip van uitkeringsinstantie
Volgend artikelPolitie pakt drugsdealer op scooter op
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).