Omstanders hinderen politie na aanhouding roekeloze bestuurder

Archief-foto © 112 Vlissingen & Souburg
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – Een groep omstanders heeft vanochtend in het Middengebied geprobeerd te voorkomen dat agenten een aangehouden persoon meenamen.

De agenten riepen versterking op. Door pepperspray tevoorschijn te halen en dankzij het nodige duw- en trekwerk konden ze, met de hulp van een van de omstanders, de verdachte toch in hun auto plaatsen.

- ADVERTENTIE -

De man (25) werd aangehouden na een volgens de politie wilde en gevaarlijke achtervolging. Op de Sloeweg negeerde hij in zijn auto een stopteken, even later reed hij met hoge snelheid via de Hercules Segherslaan het Middengebied in. Voorbijgangers schrokken zichtbaar. Mogelijk heeft de man schade toegebracht aan voertuigen. In de Jacob van Ruijsdaellaan stapte hij uit en vluchtte te voet een brandgang in. In de Jan Vermeerlaan kon hij worden achterhaald en aangehouden. Toen de agenten met de verdachte terugkwamen bij hun dienstauto, stonden daar een hoop mensen die probeerden het transport van de verdachte te belemmeren.

In een cellencomplex wordt de 25-jarige Vlissinger nu gehoord in verband met zijn gevaarlijke rijgedrag, negeren stopteken en rijden onder invloed. De man heeft een blaastest en speekseltest geweigerd. Vermoedelijk reed hij met een ongeldig verklaard rijbewijs.

Hij wordt bezocht door een arts omdat hij lichte verwondingen opliep toen hij tijdens zijn vlucht te voet ten val kwam.

- ADVERTENTIE -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!