Jongens (14) aangehouden na bedreiging in binnenstad

- Advertentie -

VLISSINGEN – Twee jongens van 14 zijn afgelopen nacht aangehouden nadat ze iemand bedreigd zouden hebben met een voorwerp dat op een vuurwapen leek.

Een man kwam met zijn vriendin rond 00.45 uur thuis in de omgeving van de Koudenhoek. Bij hun woning stonden twee jongens hard te praten. De man zei daar iets van, waarop een van de jongens een op een vuurwapen lijkend voorwerp tevoorschijn haalde en dat op de man richtte.

- Advertentie -

Buurtbewoners kwamen op de herrie af, ze hielden de jongens in de gaten totdat de politie arriveerde. Bij aankomst van de agenten rende een van de jongens weg. Hij kon worden achterhaald. Beide jongens (uit Vlissingen en Middelburg) zijn overgebracht naar een politiecellencomplex en worden gehoord. Het voorwerp waarmee gedreigd zou zijn, is niet aangetroffen.

De man heeft aangifte gedaan van bedreiging. Van zijn vriendin is een getuigenverklaring opgenomen.

- Advertentie -
Vorig artikelOmstanders hinderen politie na aanhouding roekeloze bestuurder
Volgend artikelStuurloos zeiljacht op sleeptouw genomen ter hoogte van Groene Boulevard
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).