Bijna 150 probleemgevallen opgespoord bij verkeerscontrole

Het terrein aan de Sportweg gisteravond. © Foto: Marijn van de Gruiter / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -

VLISSINGEN – Bij een grote verkeerscontrole op heel Walcheren zijn gisteren boetes en naheffingen opgelegd, openstaande boetes en belastingschulden geïnd en voertuigen in beslag genomen.

Op meerdere locaties werden tussen 13.30 en 20.00 uur voertuigen gescand met camera’s. Als er aanleiding toe bestond, leidden motoragenten de voertuigen naar het parkeerterrein aan de Sportweg in Vlissingen, waar uitgebreide controle plaatsvond. In 145 gevallen bleek er iets mis – justitieel, strafrechtelijk of fiscaal. Bovendien leverde de controle veel informatie op die gebruikt kan worden in lopende onderzoeken. Dat meldt de gemeente Middelburg in een persbericht.

- Advertentie -

De politie schreef 34 bekeuringen uit voor ondermeer niet tonen rijbewijs, onverzekerd rijden, rijden tegen de rijrichting in, rijden zonder gordel en bellen tijdens het rijden. Daarnaast inde de politie voor bijna 1500 euro aan openstaande boetes. Zes bestuurders kregen een rijverbod wegens het rijden onder invloed van drugs. Een bestuurder raakte het rijbewijs kwijt omdat er grote twijfel bestond over zijn rijvaardigheid. Zes bromfietsen voldeden niet aan de wettelijke voorschriften en mogen niet gebruikt worden totdat ze herkeurd zijn.

De Belastingdienst inde direct een totaalbedrag van 4335 euro, per pinpas, en legde op negentien voertuigen beslag omdat de openstaande schulden niet ter plekke betaald konden worden. Zeven eigenaren kregen een naheffing van 1500 euro voor het oneigenlijk gebruik van een buitenlands kenteken. Een autorijder kreeg 850 euro boete voor het oneigenlijk gebruik van een handelskenteken. Omdat het niet de eerste keer was, nam de politie zijn voertuig in beslag.

Deurwaarders van de Samenwerkende Belastingen Walcheren en Schouwen-Duiveland inden voor bijna 8000 euro aan openstaande gemeentelijke heffingen en legden op twee voertuigen beslag. Orionis Walcheren gaat bij zes personen nader onderzoeken of zij recht hebben op de uitkering die ze ontvangen.

- Advertentie -
Vorig artikelGezochte man uit Groningen aangehouden in Vlissingen
Volgend artikelBrandje in kelder Sardijntoren in de kiem gesmoord
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).