Brandje in kelder Sardijntoren in de kiem gesmoord

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -

VLISSINGEN – In een bergruimte onder de Sardijntoren is vanavond brand ontstaan, door snel ingrijpen kon erger worden voorkomen.

Om 21.23 uur ging het automatische brandalarm af van de torenflat aan de Boulevard Bankert. Zeven minuten later reed een tankautospuit van de post Olympiaweg met zwaailicht en sirene over de Kenau Hasselaarstraat. Aan de achterzijde van de flat kregen de brandweerlieden te horen dat er brand was op etage -2. Daar zijn bergruimtes van bewoners gesitueerd. Een vrouw verklaarde dat ze rook had gezien.

- Advertentie -

Na een korte inspectie klonk het bevel “hogedruk gereedmaken” en begon het blussen. Een brandweerman vroeg of iemand van de verzamelde bewoners een loper van de bergruimtes had. Dat bleek niet het geval. Er werd geen versterking opgeroepen, kennelijk was de omvang van de brand gering. Een slang vanuit de tankautospuit volstond. Intussen kwam een medewerker van FCO Security, de beheerder van de brandmeldinstallatie, ter plaatse.

Tegen 22.00 uur was het vuurtje geblust en ventileerde de brandweer delen van het gebouw. Voor zover bekend is er geen rookoverlast in woningen.

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -
Vorig artikelBijna 150 probleemgevallen opgespoord bij verkeerscontrole
Volgend artikelPolitie zoekt verdachte na melding huiselijk geweld aan Nieuwstraat
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).