Bootje in de problemen bij Vlissingen

© Foto: KNRM Breskens
- Advertentie -

VLISSINGEN – Reddingboot Zeemanshoop is woensdag aan het einde van de ochtend uitgevaren voor een visboot met motorproblemen voor Vlissingen. De visboot is op sleep genomen en veilig afgemeerd in Vlissingen.

Twee vissers waren aan het vissen voor Vlissingen en besloten om weg te gaan. Ze probeerden de motor te starten maar deze werkte niet en ze vermoedden dat het ankertouw in de schroef gedraaid zat. Omdat ze dichtbij de vaargeul lagen en ook die kant op dreigden te drijven, besloten ze hulp in te roepen via de Nederlandse Kustwacht.

- Advertentie -

De kustwacht laat de piepers van de Zeemanshoop afgaan en kort na alarm vertrekt de bemanning richting de visboot. Ter plaatse wordt een sleepverbinding gemaakt en gaat de visboot op sleeptouw naar de buitenhaven van Vlissingen. Als de visboot veilig afgemeerd ligt, gaat de Zeemanshoop retour station.

- Advertentie -
Vorig artikel750 kilo cocaïne onderschept die onderweg was naar Vlissingen
Volgend artikelBestuurder (38) betrapt op het rijden onder invloed van drugs en alcohol
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.