Opnieuw verdachte aangehouden voor overval Hrieps

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN – Woensdagmorgen is in de wijk Westerzicht in Vlissingen een man aangehouden in het lopende rechercheonderzoek naar de woningoverval in Grijpskerke in mei van dit jaar.

De 32-jarige bewoner werd in zijn woning aangehouden. Hij is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. De politie onderzoekt zijn precieze aandeel bij de overval.

- Advertentie -

In zijn woning werd donderdagmiddag onder leiding van een rechter-commissaris door agenten gezocht. Politie en justitie zochten bewijzen voor het onderzoek. De man heeft zogenaamde beperkende maatregelen opgelegd gekregen. Daarom kan op dit moment verder niets over de zoekingen en het onderzoek meegedeeld worden.

Politie en justitie hebben tot nu toe negen mensen voor de woningoverval aangehouden. Zes mannen zitten nog vast voor hun betrokkenheid bij de overval. Een man en twee vrouwen die eerder werden opgepakt, mogen hun proces in vrijheid afwachten. Tot slot worden een man en een vrouw uit ’s-Heer Arendskerke, waar recent onderzoek in hun woning plaatsvond, verdacht van betrokkenheid. Daarmee komt het totaal aantal verdachten op 11. Op dinsdag 14 januari a.s. staat een tweede pro forma-zitting gepland.

Bij de overval zou een bedrag van honderdduizenden euro’s buitgemaakt zijn, de volledige dagopbrengst van het festival Hrieps.

- Advertentie -
Vorig artikelEOD laat explosief ontploffen op strand Ritthem
Volgend artikelFietsster gewond in Oost-Souburg, betrokkene zou weggereden zijn
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.