Politie rijd taxi klem op Keersluisbrug vanwege gestolen iPhone

Archief-foto 112 Vlissingen - Souburg

VLISSINGEN – Vanavond heeft de politie in Vlissingen een taxi klemgereden waarin een persoon zat die vermoedelijk een iPhone had gestolen. De politie kwam de dief op het spoor door de ‘Zoek mijn iPhone’-app.

Vanmiddag deed een vrouw in een supermarkt in Middelburg boodschappen. Tijdens een onbewaakt moment zag iemand kans om haar mobiele telefoon en enkele pinpassen uit haar tas te stelen. Het slachtoffer begaf zich naar het politiebureau in Middelburg en deed aangifte. Agenten hielpen de vrouw vervolgens bij het blokkeren van de pinpassen.

Bij de Middelburgse supermarkt werden de beelden van de bewakingscamera’s opgevraagd. Op de beelden bleek de diefstal duidelijk te zijn vastgelegd. Ook werd de locatie van de mobiele telefoon van het slachtoffer bekeken. Op de telefoon, een Apple iPhone, bleek de ‘Zoek mijn iPhone’ te zijn geactiveerd waarmee op afstand de locatie van het toestel kan worden achterhaald. “Hierdoor zagen we de routes die de verdachte aflegde, deze gingen kriskras door een deel van Zeeland”, aldus de politie.

Op de Keersluisbrug in Vlissingen reed de politie een taxi klem waarin de verdachte zat. Door de ‘Zoek mijn iPhone’-functie had de politie de precieze locatie achterhaald. De verdachte is aangehouden. De aangetroffen spullen die hij bij zich had, zijn teruggegeven aan de rechtmatige eigenaresse.

Vorig artikelTraumahelikopter twee keer opgeroepen voor meldingen Vlissingen en Oost-Souburg
Volgend artikelJongen (13) op Baskensburgplein van oordopjes beroofd
In 2013 richtte ik 112Vlissingen-Souburg.nl op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen. Daarnaast ben ik als eigenaar verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en heb ik veel contact met de verschillende partners. Ook schrijf ik nog vaak artikelen en maak ik nog regelmatig nieuwsfoto's.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier