Oudejaarsnacht met veel incidenten maar zonder grote inzet hulpdiensten

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -

VLISSINGEN – De oudejaarsnacht is vooralsnog relatief rustig verlopen in Vlissingen en Souburg, opvallend was het flinke aantal kleine brandincidenten.

Naast de eerder op deze site gemelde containervuurtjes, voornamelijk in Oost-Souburg, kwam de brandweer nog in actie voor rokende afvalbakken in ondermeer de Beatrixlaan, Edisonweg, Anna Blamanlaan (foto onderaan), Korenbloemlaan, Westerzicht en Batenburg. De gemeente Vlissingen had aangekondigd de ondergrondse containers te sluiten. Dat is kennelijk niet gelukt of slechts gedeeltelijk.

- Advertentie -

Op meerdere locaties brandden kampvuren, zoals aan het begin van de avond in de Spuikom, de hele avond langs de Van de Spiegelstraat, en vuurkorven. Iemand vond het nodig de brandweer in te schakelen voor een vuurkorf in de Joost de Moorstraat terwijl de buurtbewoners zelfs een blusapparaat hadden klaargezet voor alle zekerheid.

Rond 20.50 uur vloog een auto in brand aan de Irislaan. Daarover berichtte 112 Vlissingen & Souburg eerder.

Even na 22.00 uur reed een bus van de Mobiele Eenheid vanaf het politiebureau aan de Breestraat over de Aagje Dekenstraat en Scheldestraat met blauwe zwaailichten. De reden blijft onbekend, voor zover bekend zijn er geen politie-acties geweest.

Kort na middernacht vond een verkeersongeval plaats op de Spuikomweg (foto bovenaan). Te oordelen naar de sporen op het gras was een bestuurder uit de bocht gevlogen terwijl hij vanaf de bioscoop naar beneden reed in de richting van de watertoren. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. Kuzee heeft de wagen geborgen.

Een vrouw uit Oost-Souburg heeft een oproep gedaan op Facebook, haar auto werd zwaar beschadigd door vuurwerk.

- Advertentie -
Vorig artikelEnkele brandjes tijdens Oudjaarsdag in de gemeente Vlissingen
Volgend artikelJaarwisseling met vooral kleine incidenten in de gemeente Vlissingen
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).