Minderjarige scooterrijder probeert drugs te verstoppen na ongeval

De in beslag genomen spullen. © Foto: Wijkagenten Vlissingen
- Advertentie -

VLISSINGEN – Een scooterrijder die vanmiddag betrokken raakte bij een ongeval op het Jaagpad, had verdovende middelen en vals geld bij zich, zo melden de wijkagenten.

De scooterrijder, een 17-jarige Vlissinger, en een hardloper raakten rond 17.00 uur door het ongeval gewond. De hardloper is door het ambulancepersoneel naar de huisartsenpost gebracht. De minderjarige jongen probeerde voordat hij naar het ziekenhuis gebracht werd nog snel wat spullen te verbergen. Agenten zagen dit en grepen in. Het bleek om drugs te gaan. Bovendien werd bij het fouilleren een vals biljet van twintig euro gevonden en viel een speekseltest op THC (stof in hasj en wiet) positief uit. Ook had de jongen een dolk bij zich en trof de politie vermoedelijk harddrugs aan.

- Advertentie -

Na overleg met de officier van dienst bezochten agenten de woning van de gewonde scooterrijder. In de kamer van de knul vond de politie ondermeer niet van echt te onderscheiden vuurwapens, twee steekwapens, een taser, een kleine hoeveelheid hennep en zwaar illegaal vuurwerk. De wijkagenten publiceerden de bovenstaande foto.

Naast een spekseltest is er bij de Vlissinger ook bloed afgenomen. Dit zal worden opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Als de uitslag bekend is, onderneemt de Officier van Justitie verdere stappen. De jongen zal op een later tijdstip door de politie worden gehoord over de strafbare feiten die zijn geconstateerd. De drugs die werden aangetroffen zullen nog worden getest en gewogen. Wat er precies in de zakjes zat, is niet bekend. Vermoedelijk gaat het om XTC en amfetaminekristallen.

- Advertentie -
Vorig artikelBrandweer met spoed naar ongeval met gas in woning
Volgend artikelTwee bestuurders betrapt op het rijden onder invloed bij controles Walcheren
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.