© Foto: Pixabay

VLISSINGEN – Twee vrouwen uit Vlissingen en een vrouw uit Rilland zijn besmet geraakt met het coronavirus (COVID-19). Dit is na laboratoriumonderzoek vastgesteld. 

Zij zitten in thuisisolatie en maken het naar omstandigheden goed. Er zijn nu acht bevestigde besmettingen met het nieuwe coronavirus (COVID-19) in Zeeland. 

GGD Zeeland brengt in kaart met wie deze patiëntencontact hebben gehad (contactonderzoek). GGD Zeeland blijft alert op nieuwe besmettingen en past steeds hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Zeeland verder verspreidt.

Het is belangrijk te letten op goede hand en hoesthygiëne, zo voorkom je allerlei ziektes. Dit doe je door:

Was je handen regelmatig;
Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
Gebruik papieren zakdoekjes;
Schud geen handen.

Meer informatie over het virus, de besmettelijkheid en de kans op verspreiding staan vermeld op de website van het RIVM. Actuele reisinformatie vind je op de website van Nederlandwereldwijd.

Bij vragen over je gezondheid kun je terecht bij je eigen huisarts en algemene vragen over het virus kunnen gesteld worden via: 0800-1351.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier