© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant

RITTHEM – De politie hield woensdag in het havengebied van Vlissingen-Oost een integrale transport- en vrachtwagencontrole.

Tijdens de controle van 8.00 tot 15.00 uur werden 45 vrachtwagens, tien bestelauto’s en vijf personenauto’s gecontroleerd. Door de opsporingsambtenaren werden negen bekeuringen uitgedeeld.

Zo bleken twee autotrailers te hoog geladen en bleek een auto te lang te zijn en had geen ontheffing hiervoor. Verder werden de volgende overtredingen geconstateerd: niet goed vastzittende lading (3x), scherpuitstekende delen, vrachtwagentrailer zonder kentekenplaat en het niet dragen van de autogordel. Verder werden waarschuwingen gegeven voor onvolledig ingevulde ladingpapieren of ontbrekende papieren en voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs. Tot slot wordt naar aanleiding van deze controle nader onderzoek gedaan bij drie transportbedrijven of zij de juiste vergunningen bezitten.

Bij de controle waren naast agenten van het haventeam, het team verkeer en het flexteam, ook opsporingsambtenaren aanwezig van de Douane en de Regionale Uitvoeringsdienst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier