Brand aan de Hendrikstraat, bewoonster geëvacueerd

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -

VLISSINGEN – Onder het dak van een woning aan de Hendrikstraat is vanavond brand ontstaan. De bewoonster heeft daarbij waarschijnlijk rook ingeademd.

Omstreeks 20.00 uur zagen meerdere personen veel rook in de Hendrikstraat. De herkomst was op dat moment niet duidelijk en de vrouw die later geëvacueerd zou worden, stond volgens een buurtbewoner gewoon naar buiten te kijken vanuit het raam. Toegesnelde agenten en handhavers belden aan op meerdere adressen.

- Advertentie -

Even later brachten hulpverleners de vrouw naar buiten. Brandweerlieden probeerden intussen de brandhaard te bereiken, ook via omliggende panden waaronder het Witte Huis, dat toegang biedt tot de achterzijde van huisnummer 8. Een warmtemeter in de hoogwerker toonde aan dat het vuur zich onder het dak ontwikkelde. Van beneden af waren geen vlammen te zien, alleen vonken.

Tegen 21.00 uur waren nog steeds vonken zichtbaar, naast veel rook, terwijl de brandweer dakpannen verwijderde.

- Advertentie -
Vorig artikelProthese van onderbeen gevonden op Jaagpad bij Souburg
Volgend artikelVier nieuwe besmettingen in Zeeland, één in Vlissingen
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).