Vier nieuwe besmettingen in Zeeland, één in Vlissingen

© Foto: Pixabay (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN – Er zijn vier nieuwe patiënten positief getest op het coronavirus (COVID-19). Het betreft inwoners uit Middelburg, Terneuzen, Vlissingen en Zoutelande.

Er zijn nu, sinds de laatste update, 57 bevestigde besmettingen met het coronavirus (COVID-19) in Zeeland. In totaal zijn twee patiënten overleden.

- Advertentie -

Niet iedereen wordt nog getest op het coronavirus. Als mensen klachten hebben die op COVID-19 wijzen, moeten ze thuis blijven totdat ze minstens 24 uur geen klachten hebben. De (huis)arts bepaalt of iemand met klachten getest moet worden. Dit zijn vooral mensen uit kwetsbare groepen die meer risico hebben op een ernstig verloop van de ziekte en waarbij het voor de juiste behandeling belangrijk is om zeker te weten of ze COVID-19 hebben. De huisarts volgt hierin de richtlijn van het RIVM.

Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) heeft het testbeleid veranderd om vooral kwetsbare mensen beter te kunnen vinden en op tijd te kunnen behandelen. Onder de groep kwetsbare mensen wordt verstaan: mensen van 70 jaar en ouder en mensen die op basis van onderliggend lijden in aanmerking komen voor griepvaccinatie.

- Advertentie -
Vorig artikelBrand aan de Hendrikstraat, bewoonster geëvacueerd
Volgend artikelBrand in afvoerkanaal zet woning onder de rook
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.