Dronken bestuurder vlucht na botsing op Paul Krugerstraat

Archief-foto © 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -

VLISSINGEN – Een 35-jarige Roemeen zonder bekende woon- of verblijfplaats in Nederland heeft vanochtend een botsing veroorzaakt op de Paul Krugerstraat. Daarna is hij gevlucht.

De man reed omstreeks half elf in de richting van de Keersluisbrug met een auto van een uitzendbureau dat in Hardinxveld-Giessendam is gevestigd. Ter hoogte van de Irislaan raakte hij een betonnen element in de middenberm. Daarna botste hij tegen een geparkeerde auto, stapte uit en verdween. Op de Paul Krugerstraat ontstond een opstopping. Een getuige belde de politie.

- Advertentie -

Agenten zagen de man een half uur later op straat lopen en hielden hem aan omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Hij blies een ‘F’. Niemand raakte bij het ongeval gewond.

De verdachte en meerdere getuigen hebben verklaringen afgelegd. De twee auto’s zijn geborgen.

Update – De politie meldt dat de ademanalyse op het bureau een waarde opleverde van maarliefst 900 Ugl. Meer dan 220 Ugl is strafbaar, boven de 785 wordt doorgaans een medisch onderzoek verplicht gesteld.

- Advertentie -
Vorig artikelBurgemeester sluit skatepark: “Te veel, te grote groepen bij elkaar”
Volgend artikelVlissingen (37) aangehouden op verdenking van witwassen
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).