Uitslaande brand op bovenverdieping van huis aan Irislaan

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – Een uitslaande brand heeft vanavond grote schade aangericht in een rijtjeswoning aan de Irislaan, voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

De woning bevindt zich op de Irislaan tussen de Vincent van Goghlaan en de Willem Roelofszlaan. Rond 21.20 uur stond de bovenverdieping in lichterlaaie. Bewoners uit de huizen van het rijtje omhelsden elkaar buiten, sommigen huilend. Er liepen ook kinderen in pyama’s. Een van hen had alleen zijn pyamabroek aan en droeg een hondje in zijn armen. Een jongen die nog iets wilde gaan halen uit huis, werd teruggeroepen door een man, mogelijk zijn vader.

- ADVERTENTIE -

Terwijl de brandweer begon te blussen, sloegen hulpverleners op de deuren van aanpalende woningen om te kijken of er nog mensen binnen waren. Het vuur was uiterst fel, maar werd relatief snel geblust. Brandweermannen met zuurstofmaskers en ademluchttoestellen konden al vrij spoedig naar binnen met blusmiddelen en lampen. Op dat moment kwam er nog behoorlijk wat rook van onder het dak.

Het sein ‘brand meester’ kwam om 21.57 uur, volgens de Veiligheidsregio. Voor de bewoners wordt onderdak gezocht.

Eerder vanavond rukte de Vlissingse brandweer nog uit voor een melding uit de omgeving van Panta Rhei, op het Nollehoofd. De melder was onnauwkeurig geweest: na een tocht over het duinfietspad ging de tankautospuit, op aanwijzing van de politie, bij parkeerplaats Zwanenburg omhoog. Op het strand had een groepje jongeren een kampvuurtje gemaakt. Daar belde iemand dus 112 voor. De jongeren maakten het vuurtje uit.

Zie ook:
Middelbrand in woning Irislaan Vlissingen (16-04-2020)

- ADVERTENTIE -