Brandweer hoeft niet te blussen na melding uit Scheldestraat

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -

VLISSINGEN – De brandweer heeft vrijdagavond tegen middernacht woningen aan de Scheldestraat en omgeving gecheckt na een melding van een schoorsteenbrand.

Er hoefde uiteindelijk niet geblust te worden.

- Advertentie -

Politie-agenten waren als eersten aanwezig en belden aan op meerdere adressen. Voor de ramen verschenen mensen die klaarblijkelijk wakker gemaakt waren. Een van de agenten ging naar binnen in een woning aan de Paul Krugerstraat. Er zou een schoorsteenbrand zijn in het blokje huizen tussen de Verkuijl Quakkelaarstraat, Scheldestraat en Paul Krugerstraat.

De brandweer kwam met spoed ter plaatse, ging naar binnen in een woning aan de Scheldestraat en gebruikte de hoogwerker om het blokje huizen van boven te bekijken. Het onderzoek vanuit de hoogwerker duurde een dik kwartier en leverde geen haarden van brand of hitte op. Daarop besloot de brandweer in te rukken.

Tussendoor reed op de Scheldestraat een auto van een steigerbouwbedrijf voorbij die de aandacht van de agenten trok. Twee agenten spoedden zich naar hun politiewagen en zetten de achtervolging in naar de Korenbloemlaan en verder. De gevolgde auto werd even later aangetroffen op een parkeerplaats aan de Bloemenlaan, nabij de President Rooseveltlaan, zonder inzittenden.

Direct nadat de politie daar onverrichter zake vertrok, kwamen twee mannen tevoorschijn die zich verstopt hadden. Ze staken lopend de President Rooseveltlaan over en renden over de Bloemenlaan in de richting van de Paul Krugerstraat.

- Advertentie -
Vorig artikelUitslaande brand op bovenverdieping van huis aan Irislaan
Volgend artikelVrouw lichtgewond door ongeval bij station Vlissingen Souburg
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).