Groep jongeren in de clinch met politie op Bloemenlaan

- Advertentie -

VLISSINGEN – Twee mannen zijn gisteravond op de bon geslingerd na een volgens de politie dreigende situatie op de Bloemenlaan.

Agenten wilden een 21-jarige Vlissinger bekeuren op de kruising van de Bloemenlaan en de President Rooseveltlaan omdat ze hem op een scooter hadden zien rijden terwijl zijn rijbewijs ingevorderd was. De man begon te schelden en gedroeg zich intimiderend. Volgens de politie werd hij nog agressiever toen een groep van ongeveer twintig omstanders op het tumult afkwam. De man pakte zijn telefoon en filmde de agenten op centimeters afstand.

- Advertentie -

Na een waarschuwing om afstand te houden, pakte een van de agenten de 21-jarige bij zijn shirt en trok hem mee. Op veilige afstand ging de man door met schelden en wenste hij een van de agenten erge ziektes toe. Hierna rende hij weg. Een agent zette eveneens rennend de achtervolging in. De tweede agent wilde zijn collega te hulp schieten maar werd tegengehouden door een 25-jarige Vlissinger. Laatstgenoemde is later aangehouden voor het belemmeren van ambtshandelingen en overgebracht naar het politiecellencomplex.

Ook tegen de 21-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt, voor het rijden zonder geldig rijbewijs en voor belediging.

- Advertentie -
Vorig artikelPolitie betrapt jongen (13) uit Oost-Souburg met keukenmes op zak
Volgend artikelFelle brand in pand kledingwinkel Kanaalstraat Oost-Souburg
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).