Vraagtekens over vreemde manoeuvre containerschip bij Badstrand

- Advertentie -

VLISSINGEN – Een containerschip heeft donderdagavond enige paniek veroorzaakt op het Badstrand toen het recht op de badgasten af leek te komen.

Even na 18.00 uur maakte de Valdivia, op weg van Antwerpen naar Helsinki, een opmerkelijke beweging. Het schip kwam op het Badstrand af, miste op een haar na een boei en boog juist op tijd af. Strandwachten waarschuwden met fluitjes de aanwezigen. De jeep snelde langs de kustlijn.

- Advertentie -

Op internet verscheen een bericht, met video, waarin gerept werd van een slapende kapitein. Later vroegen reagerende personen zich af wat de loods aan boord en het commandocentrum gedaan of nagelaten hadden.

Volgens anderen zou het een bewuste actie geweest zijn die alleen maar gevaarlijk leek door het lage water.

- Advertentie -
Vorig artikelAanhouding na vechtpartij op boulevard
Volgend artikelMan geeft zich aan na diefstal met geweld
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).