© Foto: Brandweer Stromenweg op Facebook
- ADVERTENTIE -

VLISSINGEN – De brandweer is dinsdag tweemaal zonder spoed uitgerukt voor kleine incidenten die allebei met een boom te maken hadden.

Tegen de avond vatte een boom vlam langs de Vrijburgstraat in West-Souburg (foto). Volgens de post Stromenweg ging het om spelen met vuur in combinatie met de heersende droogte. Met een straal hogedruk werd het buitenbrandje geblust.

- ADVERTENTIE -

Even na 22.00 uur meldde een bewoonster vanuit de Paul Krugerstraat dat een kraai met een van zijn pootjes vastzat in een boom ter hoogte van bakkerij Tullenaar en hevig fladderde. Ze twijfelde of ze moest bellen, maar deed het toch: “Ze komen toch ook voor een kat?”

De brandweer van de post Olympiaweg wist de kraai te bevrijden en gebruikte daartoe de hoogwerker en een zaag. Een buurman van de meldster vond de ingreep niet snel genoeg verlopen en riep vanaf zijn balkon kritische noten richting de hulpverleners: “Haal dat beest uit die boom joh, straks hoeft het niet meer, zijn jullie bij een brand ook zo langzaam?”

De geredde kraai werd overgedragen aan een medewerkster van een dierenambulance. Er klonk applaus van omstanders, maar de opgewonden buurman wees hen terecht: “Daar hoef je niet voor te klappen hoor!”

- ADVERTENTIE -
Vorig artikelMeerdere arrestaties na ruzie Bloemenlaan Vlissingen
Volgend artikelMan (21) aangehouden na afpersing van eigenaar gestolen scooter
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier