Vrouw ernstig gewond bij aanrijding op Van Woelderenlaan

© Foto: Marijn van de Gruiter / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

VLISSINGEN – Een vrouw met een speciale fiets of rolstoel is vanmiddag aangereden op de Burgemeester Van Woelderenlaan.

Delen van het voertuig liggen aan beide kanten van de rijweg in de berm. Twee auto’s zijn beschadigd geraakt. Op dit moment (18.45 uur) wordt de vrouw naar de traumahelikopter gebracht na langdurige behandeling op het wegdek. De helikopter staat op een grasveld bij het Nollebos.

- Advertentie -

Het onderzoek is nog in volle gang, maar de vrouw lijkt te zijn aangereden bij het oversteken van de Van Woelderenlaan ter hoogte van de Paauwenburgweg, door een auto die uit de richting van de Bachlaan kwam. De ene betrokken autobestuurder is bekeken door het personeel van een van de drie ambulances. De andere bestuurder heeft een alcoholtest gedaan en zit in een politiewagen.

Update – Een van de bestuurders had THC gebruikt, zo wees een test uit, hij is aangehouden. Dat meldt de politie via Twitter. Het betreft de bestuurder die het slachtoffer aanreed. Na zijn mislukte poging de overstekende vrouw te ontwijken, zou hij de andere wagen hebben geraakt.

Update – De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie heeft urenlang onderzoek gedaan. Daarbij werden nummers geplaatst bij ongeveer dertien voorwerpen of sporen, zoals het opmerkelijk lange remspoor uit de richting van de Bachlaan. Ook de plekken waar een schoen van het slachtoffer en de voorzijde van haar voertuig terechtkwamen, op tientallen meters van de kruising, werden gemarkeerd. Om 21.20 uur namen agenten persoonlijke eigendommen van het slachtoffer mee, twee schoenen en een rugzak. Even later kwam bergingsbedrijf Kuzee voor het afvoeren van de auto’s. Over de toestand van de aangereden vrouw is niets bekend.

- Advertentie -
Vorig artikelFietser gewond na ongeval op Kerklaan nabij Draaibrugpad
Volgend artikelPolitie: Verdachte ongeval Paauwenburg is 27-jarige Rotterdammer
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).