Wateroverlast door hevige regenval in Vlissingen

Het water liep vanaf de straat enkele winkels in. © Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – Op diverse plaatsen in de Gemeente Vlissingen is op dit moment wateroverlast door de hevige regenval. Verschillende straten staan blank en er zijn ook enkele winkels ondergelopen met water.

De meldingen kwamen vanaf 16.15 uur binnen. De eerste melding betrof een melding van water/weer problemen in de Scheldestraat in Vlissingen. De brandweer werd ter plekke gestuurd maar kon na ongeveer 30 minuten alweer terugkeren. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland kwam er een 50-tal meldingen binnen, allemaal gerelateerd aan de hevige regenval vanmiddag.

- ADVERTENTIE -

De tweede melding kwam binnen rond 16.40 uur. Het betrof een melding van wateroverlast op de Kleine Markt. Hier bleek het water enkele winkels ingelopen te zijn. De brandweer is hier ingezet om het water naar buiten te krijgen.

Enkele straten in de gemeente staan blank door het vele water. Zo ook een deel van de Nieuw Bonedijkelaan (foto onder). Medewerkers van de gemeente sloten de straat af omdat de putdeksels naar boven zouden zijn gekomen. In de Nieuwstraat liep water in een woongebouw. Hierdoor werden zestien woningen ontruimd. De stroom is tijdelijk afgesloten waardoor ook de omgeving op dit moment geen stroom heeft. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland zijn enkele woningen tijdelijk onbewoonbaar. Er zal worden gekeken naar andere plekken waar de bewoners tijdelijk kunnen verblijven. De brandweer was samen met de netbeheerder ter plekke. Omstreeks 18.30 uur kreeg de brandweer opnieuw een melding van wateroverlast op de Boulevard Bankert.

- ADVERTENTIE -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!