Brandweer haalt vastzittend paard op het droge bij Zwaanweg

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

VLISSINGEN – De brandweer van de post Stromenweg heeft vanmiddag een paard bevrijd in een weiland tussen de Galgeweg en de Zwaanweg.

Het dier stond in het door beplanting overgroeide water, onbekend was sinds wanneer. Met de hulp van een dierenarts en medewerkers van een manege lukte het de brandweerlieden rond 13.00 uur om het paard op het droge te halen. De arts diende stroomstoten toe.

- Advertentie -

De edele viervoeter raakte voor zover bekend niet gewond, maar lag nadat dierenarts en brandweer vertrokken nog lange tijd uitgeput op het gras. Medewerkers van de manege hielden masserend de bloedsomloop op peil.

Update – Het dier heeft het niet gered. Manege De Zwaanhoek meldt vrijdag: “Irming is vandaag overleden op de respectabele leeftijd van 32 jaar. De arme pony was in de sloot gegleden, is heel snel uit de sloot geholpen, met dank aan de brandweer en onze fantastische dierenarts. Helaas sloeg de verzuring in het lichaam snel toe. Hierdoor kon ze niet meer op haar benen staan. Na uren rusten, wrijven, kloppen, masseren, een heleboel pijnstillers en andere spuiten, hebben we helaas de moeilijke keuze moeten maken dat het niet meer mogelijk was haar op de been te krijgen. Het was een heel zware keuze, maar het welzijn staat altijd voorop”.

- Advertentie -
Vorig artikelWateroverlast door hevige regenval in Vlissingen
Volgend artikelControles na overlast door scooters Vlissingen en omgeving
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).