Hulpverleners op boot Rijkswaterstaat voor noodmelding op Westerschelde

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112Vlissingen-Souburg.nl

VLISSINGEN – Medewerkers van politie, ambulance en marechaussee zijn woensdagavond op een boot van Rijkswaterstaat gestapt bij de Poseidon-steiger voor een noodsituatie op het water.

Twee agenten, twee ambulancemedewerkers en twee man personeel van de marechaussee stapten kort na 21.00 uur op de RWS-78 in de buitenhaven achter het NS-station Vlissingen. Er was een melding gekomen van een medisch spoedgeval op een schip. Ook zou er sprake zijn van ordeverstoring.

De RWS-78 bereikte het autoschip, de Glovis Countess, even voor de plek waar de Westerscheldetunnel onder het water ligt. Intussen cirkelde daar een politiehelikopter rond.

Tegen 23.00 uur kwam de RWS-78 terug in Vlissingen. Gezien het late tijdstip zijn er geen mededelingen gedaan over wat er precies gebeurd is. Nadere details volgen zodra bekend.

Update 31 juli – Een bemanningslid zou in een psychose hebben gezeten. Toen de hulpverleners ter plekke kwamen, bleek de situatie onder controle, de betreffende persoon bleef op het schip.

Vorig artikelScooterrijder (22) aangehouden na achtervolging door het centrum
Volgend artikelExplosie in flatwoning Hogeweg Vlissingen
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier