Drie mensen bekeken door medewerkers ambulance na brand in schuurtje

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – Na een brand in een schuur achter een woning aan de Willem van de Veldelaan zijn vanmiddag drie mensen onderzocht die rook hadden ingeademd.

Niemand hoefde naar het ziekenhuis. De brand ontstond rond half drie tijdens werkzaamheden, meerdere buren schoten meteen vanuit hun tuinen of woningen te hulp. Ze liepen met emmers water heen en weer en probeerden tuinslangen bij de schuur te krijgen. De rookontwikkeling was flink. Er bestond extra ongerustheid door het onheilspellende geluid dat een kleine gasfles van een lasapparaat in het gebouwtje produceerde.

- ADVERTENTIE -

Ondanks alle inspanningen laaiden de vlammen in het dak toch weer op toen de eerste brandweerlieden ter plekke kwamen. De ploeg van de kazerne Olympiaweg had de situatie relatief snel onder controle en kon de schade beperken. Er werd geblust vanuit een brandgang tussen de Willem van de Veldelaan en de Jan van de Capellelaan.

Een man die verderop aan het tuinieren was, nam het voortouw bij de burenhulp. Hij was na afloop ook de eerste persoon die medisch bekeken werd omdat hij ademhalingsproblemen had als gevolg van de rook. Na hem volgde het echtpaar dat het schuurtje gebruikt. Niemand had verdere behandeling nodig.

- ADVERTENTIE -