Vrouw en kind naar het ziekenhuis door koolmonoxide in keuken

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

VLISSINGEN – Twee bewoners van een flat aan de Paul Krugerstraat hebben vanmiddag zuurstof toegediend gekregen nadat er koolmonoxide vrijkwam in hun keuken.

Daarna zijn de twee, een vrouw en een meisje, zonder spoed naar het ziekenhuis gebracht.

- Advertentie -

Even na half vijf reed een brandweerploeg van de post Stromenweg naar de flat voor een meting, de CO-melder bij een geiser in de keuken gaf aan dat er koolmonoxide vrijkwam. De brandweerlieden leidden de twee aanwezige bewoners naar de galerij aan de achterzijde van het flatgebouw en vroegen de meldkamer om een ambulance.

Ambulancemedewerkers dienden zuurstof toe en besloten de vrouw en het meisje voor alle zekerheid naar het ADRZ in Goes te vervoeren. De flatwoning werd gelucht, er waren geen dringende technische ingrepen noodzakelijk.

Volgens de website van de landelijke brandweer overlijden in Nederland ieder jaar 10 tot 15 personen door koolmonoxidevergiftiging. Enkele honderden mensen belanden in het ziekenhuis. Het gas is reuk- en kleurloos. Daarom zijn CO-melders belangrijk, maar volgens onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit voldoet een flink deel van de apparaten niet aan de veiligheidseisen. Overigens is niet bekend of dit ook vandaag aan de Paul Krugerstraat gold.

- Advertentie -
Vorig artikelVrouw slaat en schopt agenten tijdens aanhouding van haar broer
Volgend artikelMan gewond op trottoir Scheldestraat
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).