Man (29) raakt zwaargewond na val uit Scheldekraan

De Scheldekraan. © Foto: Pixabay
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – Aan de Jan Weugkade is zondagmorgen vroeg een man uit een kraan gevallen. Hij raakte gewond en is naar een ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde rond 05.00 uur in de buurt van de voormalige machinefabriek. Uit onderzoek bleek dat een 29-jarige man uit Oost-Souburg in de kraan was geklommen, waarna hij is gevallen. 

- ADVERTENTIE -

Omstanders waarschuwden de hulpverlening. Een traumahelikopter uit Amsterdam en twee ambulanceteams werden ter plekke gestuurd. Op de Schietbaan in Middelburg werd een rendez-vous afgesproken tussen de bemanning van de helikopter en het ambulancepersoneel. Het slachtoffer is vervolgens naar het ziekenhuis in Rotterdam vervoerd. 

De politie heeft een onderzoek ingesteld. Zowel forensische als tactische rechercheurs deden op de Jan Weugkade onderzoek. Ook werd een hoogwerker van de brandweer ingezet zodat rechercheurs goed onderzoek konden doen. Er werden onder andere foto’s gemaakt vanuit het bakje van de hoogwerker. Ook heeft de politie enkele spullen veiliggesteld.

De kraan is circa 40 meter hoog en is enkele jaren geleden gerestaureerd. De kraan werd vroeger bij de Koninklijke Maatschappij De Schelde (KMS) ingezet bij het bouwen van schepen.

- ADVERTENTIE -

1 REACTIE

  1. Alle nabestaanden familie en vrienden gecondoleerd met het verlies van Rachid. En heel veel sterkte gewenst. Zo jong was hij nog en zo weggerukt uit het leven. Het is verschrikkelijk. Nogmaals heel erg veel sterkte

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!