Zwaarbewapende agenten en Douane zoeken naar drugs op schip in Vlissingse haven

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

VLISSINGEN – Zwaarbewapende agenten en medewerkers van de douane zoeken naar drugs op een schip dat aan de Visserijkade ligt. Het schip is daar afgelopen nacht op last van de politie aangemeerd.

Volgens de dienst Landelijke Eenheid van de politie is er een vermoeden dat er op het schip, genaamd ‘Hoop’, drugs aanwezig zijn. Met een kraan worden de containers een voor een van boord gehaald. Vervolgens worden de containers gecontroleerd middels een speciale scanner. Het scannen gaat door middel van röntgenstralen. Zo hoeft niemand handmatig de container te openen en te doorzoeken.

- Advertentie -

Het schip vaart onder Panamese vlag. Het vertrok op 1 augustus vanuit Las Palmas in Spanje en had als bestemming Hansweert. Het schip werd op de Noordzee door de politie gesommeerd om naar de haven van Vlissingen te varen. Hier kwam het vannacht aan en meerde af in de Binnenhaven aan de Visserijkade.

- Advertentie -
Vorig artikelDronken badgast aangehouden op Kenau Hasselaarstraat na mishandeling
Volgend artikelScootterrijdster gewond afgevoerd na inhaalmanoeuvre op fietspad
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.