Brandweer ingezet voor losgewaaid zonnescherm

© Foto: Jesse Hartman
- Advertentie -

VLISSINGEN – De brandweer is vanmiddag opgeroepen voor een zonnescherm dat was losgewaaid van een appartement in Vlissingen.

Om iets over 17.00 uur werd de brandweer uit Vlissingen opgeroepen voor een melding van stormschade aan de Rosenburglaan. Omdat de brandweer van Middelburg eerder al was ingezet voor een melding van wateroverlast in Westerzicht, reed de ploeg meteen door naar de melding aan de Rosenburglaan. Eenmaal ter plaatse bleek het te gaan om een losgewaaid zonnescherm van een woning in het appartementencomplex genaamd ‘Rosenburg’.

- Advertentie -

Door een plotselinge rukwind waaide het zonnescherm los, het kwam terecht op een balkon van een lager gelegen appartement. Brandweerlieden hebben met touwen het zonnescherm omhoog weten te hijsen.

Code oranje

Het KNMI heeft voor vanmiddag vanaf 17.00 uur tot 19.00 uur code oranje afgegeven vanwege gevaar door blikseminslag, hagel en zware windstoten. Ook kan er in korte tijd veel neerslag vallen. Vanaf 19.00 uur tot 23.00 uur is code geel van kracht.

- Advertentie -
Vorig artikelMan laat geslachtsdelen zien en springt op motorkap van auto
Volgend artikelMan (29) die uit Scheldekraan viel aan verwondingen overleden
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.