Brandweer lanceert nieuw nummer voor meldingen zonder spoed

De nieuwe meldkamer in Bergen op Zoom. © Foto: Veiligheidsregio Zeeland

VLISSINGEN – Aanstaande maandag lanceert de brandweer in heel Nederland een nieuw nummer voor meldingen die geen spoed hebben. Het nummer 112 blijft hét alarmnummer voor alle levensbedreigende situaties.

Op 12 oktober lanceert de brandweer een landelijk nummer voor meldingen die geen spoed hebben. De slogan van de brandweer is “geen spoed, wel brandweer”.

Wanneer u de brandweer nodig heeft en de situatie is niet levensbedreigend of acuut, dan belt u het volgende nummer: 0900-0904. Op deze manier blijft het alarmnummer 112 vrij voor alle levensbedreigende situaties.

Het nummer 0900-0904 is 24 uur per dag bereikbaar. Na het inspreken van uw plaatsnaam zal u worden doorverbonden met de regionale meldkamer van de brandweer. Op deze manier komt er een einde aan het tijdperk waar elke regio een eigen telefoonnummer had om de brandweer in geen-spoed situaties te bellen.

Hieronder een paar voorbeelden waarvoor u het nieuwe nummer mag bellen als er geen acuut gevaar is:

  • Losgeraakte dakbedekking of gevelplaten
  • Boom dreigt over de openbare weg te vallen
  • Straten die blank zijn komen te staan door regen of lekkage
  • Een paard dat door vermoeidheid niet zelf uit de sloot kan komen
Vorig artikelJonge vrouw gewond bij ongeval Spuistraat
Volgend artikelTwee aanhoudingen en 15 boetes bij illegaal feest in loods
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie de de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier