Vijf jongens aangehouden na mishandeling op Salvador Dalístraat

© Foto: Google Maps
- Advertentie -

VLISSINGEN – De politie heeft gisteren en vandaag bij elkaar vijf jongens (13-15 jaar) uit Vlissingen aangehouden voor een mishandeling op de hoek van de Salvador Dalístraat en de Minister Lelystraat.

Het vijftal zou afgelopen maandag een 15-jarige jongen hebben geslagen en geschopt. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen. Hij maakt het volgens zijn moeder inmiddels goed. Gisteren zijn vier jongens aangehouden, vandaag een vijfde, allen zijn gehoord en vervolgens in vrijheid gesteld. Het onderzoek gaat verder. De politie zegt meer aanhoudingen te verwachten.

- Advertentie -

Op internet circuleert een filmpje van het incident. Hierop is te zien dat het slachtoffer op een stilstaande fiets zit, geflankeerd door twee van de verdachten, terwijl drie jongens komen aangerend. Een van hen slaat de 15-jarige van zijn fiets. Op de grond wordt het slachtoffer door zes personen herhaaldelijk geschopt. Een zevende kijkt toe. Intussen rijdt een fietser langs zonder iets te doen. Na tien seconden rent een vrouw schreeuwend op het groepje af. Dan kiezen de verdachten eieren voor hun geld.

In reacties op het filmpje wordt opgeroepen tot represailles tegen de verdachten. De politie zegt het incident hoog op te nemen en serieus te onderzoeken. “Het heeft dus geen meerwaarde om voor eigen rechter te spelen. Het is beter om het filmpje te verwijderen”, staat op politie.nl.

De moeder van het slachtoffer zegt op Facebook dat haar zoon er ten onrechte van beschuldigd was een 10-jarige getrapt te hebben. Daarom vielen de jongens hem aan. “Mijn zoon Daniel is daar niet geweest en heeft daar niets mee te maken”, schrijft ze.

“Ik heb de jongen van tien en zijn moeder zelf gesproken. Deze groep jongens heeft dit verhaal (voor waar – red.) aangenomen en hun zieke reactie spreekt voor zich.”

- Advertentie -
Vorig artikelPolitie: 39 tips over dodelijk ongeval na uitzending Opsporing verzocht
Volgend artikelPolitie stelt onderzoek in na vondst lichaam onderaan flat Vlissingen
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).