Brand in winkelpand Walstraat blijkt loos alarm

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

VLISSINGEN – Vanavond is er brandweer groots uitgerukt voor een melding van een binnenbrand in een winkelpand aan de Walstraat in Vlissingen. De situatie bleek later loos alarm te zijn.

Omstreeks 22.15 uur werden twee blusvoertuigen en een hoogwerker opgeroepen voor een binnenbrand bij opticien Tilroe in de Walstraat. Ter plekke bleek een substantie te branden op de Walstraat zelf nabij snackbar Neptunus. Van brand in het winkelpand was geen sprake. De stank die bij de brand vrijkwam, is goed te ruiken.

- Advertentie -

Een omstander heeft de brand weten te blussen met een brandblusser. De brandweer heeft de luifel van de opticien nat gemaakt zodat deze niet in de brand kan vliegen, deze steekt namelijk iets uit.

Volgens de PZC zou er een man met een bivakmuts op verschillende plekken in de Walstraat zelfgemaakte bommen tot ontploffing hebben gebracht. Vermoedelijk is één van die bommen ook afgegaan nabij opticien Tilroe en snackbar Neptunus. De politie was tot zeker 23.00 uur bezig met onderzoek. Zo werden verschillende resten van het projectiel veiliggesteld voor verder onderzoek. Vermoedelijk was de substantie in de bommen wasbenzine.

- Advertentie -
Vorig artikelTwee containerbrandjes geblust door brandweer in Vlissingen en Oost-Souburg
Volgend artikelRuiten van drie woningen Dortsmansstraat kapot door explosie
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.