Ruiten van drie woningen Dortsmansstraat kapot door explosie

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

VLISSINGEN – Ruiten van zeker drie woningen zijn vanavond gesprongen door een explosie. Volgens omwonenden zou vuurwerk de oorzaak zijn geweest.

Om 21.15 uur was er in de Dortsmansstraat een enorme knal hoorbaar en een lichtflits zichtbaar. Als gevolg van de knal en de flits zijn verschillende ruiten van zeker drie woningen gesneuveld. Volgens de PZC heeft een man met een bivakmuts in de Walstraat zeker drie zelfgemaakte bommen tot ontploffing gebracht. Vermoedelijk is één van de bommen ook ontploft nabij opticien Tilroe, hier brandde vanavond een substantie. Of een van de bommen ook in de Dortsmansstraat tot ontploffing is gebracht, is niet bekend.

- Advertentie -

Gedupeerde bewoners uit de Dortsmansstraat hebben de gesprongen ruiten inmiddels dichtgetimmerd met platen. De politie was kort na de explosie al aanwezig in de straat maar de daders waren al verdwenen.

- Advertentie -
Vorig artikelBrand in winkelpand Walstraat blijkt loos alarm
Volgend artikelRustige oudjaarsavond voor brandweer, grote calamiteiten bleven uit
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.