Rustige oudjaarsavond voor brandweer, grote calamiteiten bleven uit

De buitenbrand aan de Loodweg in Ritthem. © Foto: Jesse Hartman / 112Vlissingen-Souburg.nl
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – De brandweer heeft een rustige Oudejaarsavond achter de rug. Meldingen varieerden van containerbranden tot buitenbrandjes. Grote calamiteiten of rellen bleven uit.

Even voor 23.00 uur werd de brandweer van Oost-Souburg opgeroepen voor een buitenbrand op de Loodweg in Ritthem. Een tankautospuit en een waterwagen werden ter plekke gestuurd. Eenmaal aangekomen bleek er een caravan in de brand te staan. Het vuur was binnen enkele minuten geblust. Afgelopen weken was het op het terrein aan de Loodweg vaker raak. De brandweer moest al verschillende keren uitrukken voor brandend afval of oude huisjes.

- ADVERTENTIE -

Net na middernacht werd de brandweer van Oost-Souburg opgeroepen voor een buitenbrand in de Hontestraat. Enkele minuten later werd ook de Vlissingse brandweer opgeroepen voor een buitenbrand, dit keer in de Lieftinckstraat. Weer enkele minuten later, om 00.38 uur werd de brandweer opnieuw ter plekke gestuurd naar een buitenbrand. Dit maal op de Hogeweg. Hier brandde een vreugdevuur en klonk wat muziek. De brandweer heeft hier dan ook niets geblust.

Tegen 01.00 uur werd de brandweer met twee tankautospuiten naar verschillende brandjes gestuurd op de Schuitvaartgracht. Hier woedde een vuurtje op het trottoir en ook was er een brandje in een container.

Verder bleven grote calamiteiten of rellen uit op oudjaarsavond. In de Walstraat werden, door een man met bivakmuts, wel drie brandbommen afgestoken. In de Dortsmansstraat werd rond 21.15 uur zwaar vuurwerk afgestoken waardoor sommige ruiten van zeker drie woningen sneuvelden. Voor zover is er geen geweld gebruikt tegen hulpverleners.

Via deze link: www.google.com/maps/d/edit?mid=1f8dohDhViCiaiNnB8XEt9qoUrMS3g7w0&usp=sharing kunt u een overzicht zien van de laatste meldingen.

- ADVERTENTIE -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!