Tientallen bewoners geëvacueerd uit verpleeghuis na vaststellen gaslucht

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

VLISSINGEN – Ongeveer veertig bewoners en personeelsleden van een verpleeghuis aan het Pablo Picassoplein zijn vanmiddag elders opgevangen nadat een gaslucht was geroken.

Meerdere eenheden politie en brandweer rukten uit na de melding van omstreeks kwart voor twee. Het zou gaan om een verdachte lucht bij de gasmeter van een appartement op de eerste verdieping. Uit voorzorg moesten alle bewoners het gebouw verlaten, ze werden opgevangen in het nabijgelegen centrum De Combinatie. De politie zette een deel van het plein af.

- Advertentie -

Tegen drie uur hadden de brandweer en medewerkers van DNWG het probleem opgelost en konden de bewoners terugkeren. DNWG inspecteerde daarna nog wel even de overige appartementen.

Update – De eerste melding kwam uit het verpleeghuis, maar uiteindelijk is het aanpalende zorgcomplex Vida ontruimd, mogelijk ontstond het gaslek door werkzaamheden buiten op het Pablo Picassoplein. Niemand raakte gewond.

- Advertentie -
Vorig artikelTwee mannen aangehouden na vondst hennep in busje
Volgend artikelFlexteam van politie haalt verdachte uit woning in het centrum
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).