Burgemeester keurt anti-Marokkaanse uitspraken af in video met Said Bouzambou

Van den Tillaar en Bouzambou. © Foto: Gemeente Vlissingen
- Advertentie -

VLISSINGEN – De gemeente Vlissingen heeft vrijdagavond een videobericht op Youtube verspreid, burgemeester Van den Tillaar noemt daarin de recente aantijgingen jegens Marokkanen tijdens een protest op het Stadhuisplein “heel verwerpelijk”.

Afgelopen maandagavond riep een voorbijganger op het Stadhuisplein tegen politie-agenten tijdens een klein protest tegen de corona-maatregelen: “Weet je wat jullie moeten doen met die Marokkanen? Naar Auschwitz, de gaskamers. Dan ben je er gelijk vanaf.” De agenten grepen niet in.

- Advertentie -

De burgemeester zei vrijdagavond in een videoboodschap dat iemand “heel slechte, kwalijke dingen meende te moeten roepen over onze Vlissingse inwoners van Marokkaanse afkomst. Dat waren echt heel verwerpelijke uitspraken”.

Van den Tillaar wees erop dat er geen plunderingen of ander geweld hadden plaatsgevonden in Vlissingen en dankte daarvoor de hulpverleners en burgers.

In het videobericht sprak ook Said Bouzambou, een zaalvoetbalinternational uit Vlissingen. “Laten we ons alsjeblieft houden aan deze avondklok”, zei hij. “Denk aan je opa, je oma, je moeder, je vader.”

- Advertentie -
Vorig artikelRescue Vlissingen definitief verplaatst naar 2022
Volgend artikelGezochte TBS’er aangehouden in Vlissingen
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).