Politie ontdekt drugs en messen in auto in Vlissingen

© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
- Advertentie -

VLISSINGEN – Gisteravond heeft de politie een bestuurder in Vlissingen aangehouden die onder invloed was van amfetaminen. Ook troffen agenten hennep, amfetamine en drie messen aan.

Een agent die gisteravond omstreeks 22.30 uur op de Sloeweg in een onopvallende politie auto reed, merkte het voertuig op omdat de bestuurder opmerkelijk rijgedrag vertoonde. Al snel vroeg de agent om versterking omdat er een vermoeden bestond dat de man onder invloed van van alcohol of drugs.

- Advertentie -

Toen agenten de automobilist, een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, aanspraken, maakte deze een zenuwachtige indruk. Al snel werd in het voertuig een zakje hennep gevonden. Hierop werd besloten de auto grondig te onderzoeken.

In de auto vonden agenten zo’n 10 gram hennep, verschillende messen, een weegschaaltje en een basepijpje. Bij fouillering bleek dat de verdachte ook nog een zakje wit poeder bij zich had, vermoedelijk amfetamine, het is door de dienders in beslag genomen. Tijdens de doorzoeking werd de bestuurder onderworpen aan een speekseltest. Hieruit bleek dat de man positief testte op het gebruik van amfetaminen. Als verklaring voor het gebruik van de drugs gaf de bestuurder aan hij drugs had gebruikt om niet in slaap te vallen tijdens het rijden. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek.

- Advertentie -
Vorig artikelPersoon loopt hoofwond op na botsing met trein
Volgend artikelScootmobieler omvergereden op Paul Krugerstraat
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.