Officiers van dienst urenlang op boulevard voor losliggend dak tijdens storm

© Foto: C. v/d J. / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

VLISSINGEN – Losliggende dakplaten op het appartementencomplex Strandveste aan de Boulevard Evertsen hebben vandaag geleid tot een hulpverleningsactie die pas rond half tien ’s avonds ten einde kwam.

Het dak van Strandveste was gedeeltelijk losgekomen en dreigde weg te waaien. Even voor 14.00 uur maakte de Officier van Dienst van de brandweer foto’s. Na overleg werd besloten meerdere disciplines bij elkaar te roepen. In korte tijd kwamen officiers van dienst namens de gemeente, politie en medische bijstand naar de locatie.

- Advertentie -

Aanvankelijk overlegden ze in restaurant Boulevard 17 (foto boven), later in een mobiel commandocentrum dat vanuit Terneuzen arriveerde (foto onder). Intussen werden de Boulevard Evertsen en de Kenau Hasselaarstraat afgezet en riep de Veiligheidsregio op het gebied rond te flat te mijden.

Medewerkers van bouwbedrijf Joziasse gingen met een knikarmhoogwerker van een firma uit Kruiningen omhoog en zetten de losliggende dakplaten vast. Het gevaar is geweken volgens de Veiligheidsregio. Om 21.46 uur reed het mobiele commandocentrum weg. Er zijn geen hulpverleners meer. De knikarmhoogwerker staat nog steeds op de boulevard.

Ook op andere plaatsen in de gemeente was het druk met meldingen voor de brandweer die gerelateerd waren aan de storm. Zo kwam de eerste melding van stormschade op de Paul Krugerstraat, gevolgd door een melding op de Verkuijl Quakkelaarstraat. Hier zat een rolluik los als gevolg van de wind. Ruim 30 minuten later was het raak op de Clijverstraat. Iets na 13.00 uur moest de brandweer naar de Energieweg. Hier dreigde een dak van een nieuwbouwwoning weg te waaien.

- Advertentie -
Vorig artikelAuto uitgebrand op terrein van autogarage in Oost-Souburg
Volgend artikelBrandweer haalt kabelgoten voor zonnepanelen van dak in Oost-Souburg
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).