Veel rookontwikkeling bij woningbrand in Hobeinstraat

© Foto: C. v/d J. / 112Vlissingen-Souburg.nl
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – In een woning aan de Hobeinstraat heeft vannacht brand gewoed, de huurders van het pand stonden op straat, niemand raakte gewond.

De brand werd omstreeks half twee ontdekt in een woning op de hoek van de Hobeinstraat en de Hobeinsteeg. Nog voor de brandweer ter plekke was, bonkten agenten op de voordeur van een huis ernaast, ze gaven de bewoner aldaar te kennen dat hij uit voorzorg naar buiten moest.

- ADVERTENTIE -

Er was flinke rookontwikkeling in de hoekwoning. Vijf mannen die er sliepen, stonden even later in dunne shirts op slippers aan de overzijde in de regen. Een vrouw deelde warme kleding uit. Intussen ging de brandweer met twee bluswagens het vuur te lijf. Het zou ontstaan zijn in een meterkast.

De opgeroepen autoladder kon al snel terug. De aanwezige ambulance-ploeg hoefde niemand te verzorgen.

Omstreeks twee uur was de brand onder controle. De bewoners kunnen niet terug naar bed, voor hen wordt elders tijdelijke opvang geregeld, in overleg met de gemeente.

- ADVERTENTIE -