Jerrycans met chemische stof vallen in Noordzee, kustgemeenten waarschuwen

Archief-foto © Pixabay

VLISSINGEN – Kustgemeenten, waaronder de gemeente Vlissingen, waarschuwen voor jerrycans met chemische stof die vanaf morgen kunnen aanspoelen op de Zeeuwse stranden.

De jerrycans zijn tijdens het bevoorraadden van een schip in de Noordzee terechtgekomen. Het zou gaan om 13 blauwe jerrycans van 20 liter en ongeveer 40 centimeter hoog. Sommige jerrycans kunnen een chemische stof bevatten.

Mogelijk spoelt een aantal van deze jerrycans aanstaande zondag aan op de Zeeuwse stranden. De gemeenten Vlissingen, Veere, Sluis en Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland hebben daarom via social media een waarschuwing gepubliceerd.

‘Vindt u een dergelijke blauwe jerrycan? Laat de jerrycan dan liggen, raak deze niet aan en geef het door via telefoonnummer 0900-8844’, aldus de gemeente Vlissingen.

Vorig artikelBrand in kelder van oefengebouw brandweertrainingscentrum
Volgend artikelWielrenner botst tegen auto op Bermweg
Ik schrijf nog niet zo heel lang nieuwsartikelen voor 112Vlissingen-Souburg.nl. Vanuit mijn achtergrond bij de jeugdbrandweer ben ik in de wereld van de hulpverlening terechtgekomen. Ik ben geïnteresseerd in journalistiek, daarom de keuze gemaakt om te gaan schrijven voor 112Vlissingen-Souburg.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier