Jerrycans met chemische stof vallen in Noordzee, kustgemeenten waarschuwen

Archief-foto © Pixabay
- Advertentie -

VLISSINGEN – Kustgemeenten, waaronder de gemeente Vlissingen, waarschuwen voor jerrycans met chemische stof die vanaf morgen kunnen aanspoelen op de Zeeuwse stranden.

De jerrycans zijn tijdens het bevoorraadden van een schip in de Noordzee terechtgekomen. Het zou gaan om 13 blauwe jerrycans van 20 liter en ongeveer 40 centimeter hoog. Sommige jerrycans kunnen een chemische stof bevatten.

- Advertentie -

Mogelijk spoelt een aantal van deze jerrycans aanstaande zondag aan op de Zeeuwse stranden. De gemeenten Vlissingen, Veere, Sluis en Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland hebben daarom via social media een waarschuwing gepubliceerd.

‘Vindt u een dergelijke blauwe jerrycan? Laat de jerrycan dan liggen, raak deze niet aan en geef het door via telefoonnummer 0900-8844’, aldus de gemeente Vlissingen.

- Advertentie -
Vorig artikelBrand in kelder van oefengebouw brandweertrainingscentrum
Volgend artikelWielrenner botst tegen auto op Bermweg
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.