Incident Scheldestraat startte met bedreiging gasaansteker

© Foto: Jesse Hartman / 112Vlissingen-Souburg.nl

VLISSINGEN – Een 41-jarige vrouw uit Halsteren is gisteravond door de politie op de Scheldestraat aangehouden ter zake de verdenking van bedreiging. Tijdens het incident werd met behulp van de brandweer op het dak naar een verwarde medeverdachte gespeurd.

De politie kreeg rond 18.00 uur een melding dat op de Scheldestraat een man was aangevallen door twee mannen en een vrouw. Een van de aanvallers zou een taser gebruikt hebben. Hierop zijn meerdere politie eenheden ter plaatse gegaan.

Het slachtoffer, een 27-jarige man uit Goes, stond met zijn vriendin op straat. Hij vertelde dat hij door de straat liep en was tegengehouden door twee mannen en een vrouw. De vrouw vroeg om geld en zou daarbij een taser hebben getoond. Hierop was hij snel weggelopen. Het drietal zou daarna een kamerverhuurpand binnen gegaan zijn. Het slachtoffer verklaarde aangifte te doen.

Agenten zagen dat de vrouw die met het stroomstootwapen gedreigd zou hebben, naar buiten kwam. Zij werd direct aangehouden. Het voorwerp dat voor een taser werd aangezien bleek een gasaansteker te zijn. Terwijl agenten bezig waren met haar arrestatie, verscheen in het raam boven de voordeur een man die agenten herkenden van eerdere meldingen. Volgens de aangever was hij een van de mannen die bij de vrouw stond tijdens de bedreiging. De man maakte wilde gebaren en had een mes in zijn handen en zette dat op zijn keel.

De politie is hierop de woning binnen gegaan. Ondertussen werd een onderhandelaar ter plaatse geraagd. De verwarde man was inmiddels verdwenen. Er werd vervolgens tevergeefs met de brandweer, die met een hoogwerker kwam, op het dak gezocht. In zijn kamer werd een verdacht pakketje aangetroffen. Hiervoor werd een explosievenverkenner ter plaatse gevraag. Het bleek echter niet om een explosief te gaan, maar om twee aan elkaar gemaakte powerbanks. De gezochte man werd uiteindelijk in een trein naar Rotterdam aangetroffen. Hij was inmiddels rustig. tijdens het opnemen van de aangifte bleek dat hij geen strafbare feiten gepleegd had.

Zie ook:
Woningen Scheldestraat ontruimd vanwege verdacht voorwerp (18-11-2021)

Vorig artikelMan (50) aangehouden op Walstraat wegens bedreiging met mes
Ik schrijf nog niet zo heel lang nieuwsartikelen voor 112Vlissingen-Souburg.nl. Vanuit mijn achtergrond bij de jeugdbrandweer ben ik in de wereld van de hulpverlening terechtgekomen. Ik ben geïnteresseerd in journalistiek, daarom de keuze gemaakt om te gaan schrijven voor 112Vlissingen-Souburg.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier