Bewoner van zorginstelling aangehouden voor brandstichting

De forensische opsporing (FO) deed vanmiddag onderzoek. © Foto: Marijn van de Gruiter / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

VLISSINGEN – De politie heeft vanmorgen een bewoner van een zorginstelling aangehouden op verdenking van brandstichting. Dat heeft de politie vanmiddag bekendgemaakt.

Vanmorgen omstreeks 11.40 uur werd de beroepsbrandweer uit Middelburg met een ladderwagen en een tankautospuit opgeroepen voor een brand in het zorgcomplex van ‘s-Heeren Loo aan het Stadhuisplein in Vlissingen. Brandweerpersoneel had het vuur snel onder controle, de ladderwagen hoefde dan ook niet te worden ingezet. Nadat het pand geventileerd was, kon de brandweer terugkeren naar de post.

- Advertentie -

De Forensische Opsporing heeft vanmiddag in het pand onderzoek verricht omdat een bewoner van het complex, een 57-jarige man, brand zou hebben gesticht. Volgens een politiewoordvoerster zou de man spullen in brand hebben gestoken. De man kon kort na de brand door de politie worden gearresteerd.

Rond 15.00 uur vanmiddag werd het onderzoek ter plekke afgerond. Een schadeherstelbedrijf was intussen al begonnen met het herstellen van de schade.

- Advertentie -
Vorig artikelBrand in brasserie BLVD aan Boulevard Evertsen
Volgend artikelVrouw gewond bij verkeersongeval op Paul Krugerstraat
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.