Brandweer haalt scooter uit Kanaal door Walcheren onder Sloebrug

© Foto: Jesse Hartman / 112Vlissingen-Souburg.nl
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – Een man heeft vanmiddag 112 gebeld omdat hij een scooter in het Kanaal door Walcheren zag liggen. De brandweer trok het voertuig aan wal. De politie zag geen reden om naar een mogelijk slachtoffer te zoeken.

De man fietste even na 16.00 uur langs het Kanaal door Walcheren in de richting van Oost-Souburg. Bij de Energieweg, onder de Sloebrug, zag hij een scooter in het water. Omdat hij meende tevens iets te zien wat op een slachtoffer zou kunnen duiden, belde hij 112. “Je wilt niet de volgende dag horen dat iemand verdronken is terwijl je gewoon doorreed”, zei de melder achteraf.

- ADVERTENTIE -

De brandweer trok het voertuig op het droge met een touw, geholpen door een toevallig passerende man in een rubberboot. Het bleek een scooter in ogenschijnlijk goede staat te zijn. Wel ontbrak het kentekenplaatje. Agenten noteerden het chassisnummer en zagen geen reden om verder te gaan zoeken in het water. Ze hebben de scooter in een politiebus afgevoerd.

- ADVERTENTIE -