Slachtoffer dodelijke steekpartij 20 jaar, verdachte 16

Het steekincident vond plaats voor café Trippel Blond nabij de hoek met de Nieuwendijk. © Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

VLISSINGEN – Het overleden slachtoffer van de steekpartij is een 20-jarige Vlissinger, dat maakte de politie vanmorgen bekend. De dader is 16 jaar en afkomstig uit Middelburg.

Gisteravond rond 22.40 uur komen er bij de hulpdiensten de eerste meldingen binnen van een steekpartij aan het Bellamypark in Vlissingen. Daar is op dat moment een introfestival gaande voor studenten. Ter plaatse treft de politie een zwaargewonde man aan. Direct wordt eerste hulp verleend en een traumahelikopter uit Rotterdam opgeroepen. Deze hulp mag echter niet meer baten en het slachtoffer overlijdt.

- Advertentie -

De politie krijgt dan van verschillende getuigen te horen dat er aan de steekpartij een conflict vooraf zou zijn gegaan. Getuigen melden dan ook het signalement en de mogelijke identiteit van de verdachte. Die verdachte, een 16-jarige inwoner van Middelburg, wordt kort daarna aangetroffen in Middelburg. Nadat hij eerst aan zijn aanhouding probeert te ontkomen door het op een rennen te zetten, weten agenten hem na een korte achtervolging te voet aan te houden.

De politie is een uitgebreid forensisch en tactisch onderzoek gestart naar het steekincident. Getuigen worden opgeroepen zich te melden.

Zie ook:
Slachtoffer steekpartij overleden, verdachte opgepakt (09-09-2022)
Zwaargewonde op Bellamypark door steekpartij tijdens Kickoff Festival (08-09-2022)

- Advertentie -
Vorig artikelSlachtoffer steekpartij overleden, verdachte aangehouden
Volgend artikelBrandweer blust brand in tuinhuis in Dishoek
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Als snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws in de gemeente Vlissingen.