254 kilo cocaïne ontdekt in haven Vlissingen-Oost

De drugs die werden aangetroffen hadden een straatwaarde van zo'n 26,5 miljoen euro. © Foto: Openbaar Ministerie
- Advertentie -

VLISSINGEN – De Douane ontdekte donderdag in de haven van Vlissingen 254 kilo cocaïne. De straatwaarde komt neer op zo’n 26,5 miljoen euro.

De blokken verdovende middelen zaten in dozen tussen een lading bananen uit Ecuador en waren op doorreis naar een bedrijf in Duitsland. De drugs werden ontdekt tijdens een gerichte controle van een container.

- Advertentie -

De Douaniers riepen na de vondst direct de collega’s van het Team Bijzondere Bijstand (TBB) op die de drugs naar een veilige plek vervoerden om te testen en te wegen.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband tussen zeehavenpolitie, Douane, FIOD en het Openbaar Ministerie, heeft de zaak verder in onderzoek. De verdovende middelen zijn inmiddels vernietigd.

- Advertentie -
Vorig artikelFietster gaat onderuit door slik en raakt gewond
Volgend artikelGewonden bij ongevallen Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.